Berlinul se pregăteşte pentru o posibilă naţionalizare a Gazprom Germania

Guvernul de la Berlin a înfiinţat un holding pentru a realiza o posibilă naţionalizare a Gazprom Germania, afacerea cu energie abandonată de compania Gazprom din Rusia în luna aprilie, informează, duminică, publicația Welt am Sonntag, citată de Reuters, citat de Digi24.ro. 

Autoritatea de reglementare a energiei din Germania a declarat în aprilie că va administra compania – o afacere de comercializare, stocare şi transport – în interesul Germaniei şi al Europei.

Sub denumirea de Securing Energy for Europe Holding GmbH (SEEHG), holdingul este responsabil pentru investiţiile companiei, a relatat ziarul, citând un document guvernamental. Doi avocaţi de la firma de avocatură CMS Hasche Sigle sunt directori generali, a adăugat publicaţia.

CMS Hasche Sigle a refuzat să comenteze ştirea, invocând obligaţii de respectare a confidenţialităţii, mai scriu sursele citate de Agerpres. Ministerul german al economiei a declarat că este la curent cu înfiinţarea holdingului, considerată drept o măsură de precauţie în vederea oricărei decizii de restructurare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.