Cabinetul de miniștri, supus unei evaluări interne. Grosu: „Sunt miniștri mai vocali, alții mai modești”

Cabinetul de miniștri este supus unei evaluări interne privind activitatea pe care a îndeplinit-o în primul an de mandat. Declarația aparține președintelui Parlamentului, Igor Grosu, care a lăudat munca miniștrilor, însă nu a exclus că în urma procedurii de evaluare unii șefi de ministere ar putea fi remaniați, scrie replicamedia.md.

„Remanierile sunt o chestie normală în orice Guvern, ele trebuiesc făcute atunci când există o decizie și momentul potrivit. Orice Guvern trebuie să facă o evaluare pe anumite domenii. Noi facem evaluări pe interior, pe domenii, ministere în momentul și atunci când o să avem o decizie o să vină doamna prim-ministră. Noi evaluăm toți miniștrii, pentru că în curând avem un an (n.red. de la instalarea noului Guvern) și este firesc ca la un an distanță să facem niște evaluări. Sunt miniștri mai vocali, mai prezenți, mai dinamici și sunt alții mai modești.

Eu consideră că acești miniștri au făcut și fac în continuare un lucru extraordinar în situația în care, ei, pe lângă agenda internă a lor de minister, trebuie să gestioneze și alte crize care nu țin de noi. Ei își fac în continuare treaba exemplar. Permiteți-ne să facem evaluările până la capăt și la momentul potrivit, neapărat, o să venim și o să comunicăm”, a declarat Igor Grosu la emisiunea „Freedom” de la TV8.

Întrebat dacă după procedura de evaluare unii dintre membri ai Guvernului ar putea fi demiși, speakerul a spus că „nimic nu este bătut în cuie”.

Amintim că, la 6 august 2021, Guvernul de la Chișinău, în frunte cu prim-ministra Natalia Gavrilița, a fost înscăunat cu votul a 61 de deputați PAS. Între timp, din echipa Nataliei Gavrilița a plecat Vladislav Kulminski de la Reintegrare, în loc fiind numit Oleg Serebrean.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *