Când va fi convocată prima ședință a Parlamentului | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Când va fi convocată prima ședință a Parlamentului

Când va fi convocată prima ședință a Parlamentului

Noul Parlament va fi convocat de președintele Igor Dodon în prima ședință până la 25-26 martie, urmând să înceapă toate procedurile legale în care vor fi implicați noii deputați. Despre aceasta a anunțat șeful statului după ce, sâmbătă, Curtea Constituțională a confirmat alegerile parlamentare din 24 februarie.

Într-un comunicat de presă al Președinției, Igor Dodon a subliniat că partidele care au acces în Parlament trebuie să se angajeze la modul cel mai responsabil în dialog, pentru a decide viitoarea guvernare și soarta politică de mai departe a țării.

Sâmbătă, Curtea Constituțională a validat alegerile parlamentare din 24 februarie curent și mandatele deputaților aleși, confirmând listele candidaților supleanți. Înalta Curte a respins cererea blocului electoral „ACUM” privind declararea ca fiind nule a alegerilor în cinci circumscripții uninominale. Curtea Constituțională a modificat și numerotarea legislaturilor parlamentare, după ce a fost depusă o sesizare în acest sens de PDM. Astfel, actualul Legislativ va fi de legislatură a X-a și nu a XI-a.

În nou Parlament, PSRM are 35 de mandate, PDM – 30, Blocul ACUM – 26, iar Partidul Șor – 7 mandate. 3 mandate le-au revenit deputaților independenți.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *