Candu bate alarma în legătură cu situația piloților moldoveni: „devine tot mai îngrijorătoare” | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Candu bate alarma în legătură cu situația piloților moldoveni: „devine tot mai îngrijorătoare”

Candu: Sandu și Năstase urmăresc instaurarea haosului după eșecul în alegeri. Atunci nu vom putea vorbi despre majorări de pensii și salarii

Spicherul Andrian Candu afirmă că situația legată de cei doi moldoveni, care au fost ținuți ostatici trei ani, iar acum s-ar afla la Moscova, devine tot mai îngrijorătoare și cei care se află în spatele acestei manevre de PR, trebuie să dea socoteală în fața legii.

Oficialul susține că ONG-ul în custodia căruia s-ar afla cei doi piloți ar aparține fiului procurorului general al Rusiei, Igor Ciaika.

„Aflăm cu stupefacție că echipei de la MAEIE, trimisă la Moscova să-i aducă pe cei doi moldoveni acasă, i s-a spus că ei nu se află în custodia Guvernului Federației Ruse, ci în custodia unui ONG (!). Acel ONG se pare că aparține domnului Ciaika (nu întru acum în detalii ce este cu acest ONG, revenim). Este incredibil că echipa autorităților Republicii Moldova nu are acces la cetățenii ei, este plimbată dintr-o parte în alta, de parcă se așteaptă să vina „salvatorul» ca să-i ia pe ostatici. Vă explic de ce cred că se întâmplă toate acestea! Pentru că tot ce vedem este o acțiune de imagine a cetățeanului Dodon Igor, pe care nu-l pot numi președinte. Acest om trebuie să plece mâine pe două zile la plimbare în Germania, iar celor de la Moscova li s-a spus să-i țină pe compatrioții noștri acolo, până își termina Dodon promenada prin Europa, ca să poată veni după ei, secondat de camere de luat vederi, să se filmeze cu ostaticii, să-i pună să facă declarații despre rolul lui de „erou salvator». Iată care este scenariul!”, a scris Candu pe Facebook.

Andrian Candu i-a solicitat președintelui Igor Dodon „să oprească imediat această batjocură”.

„Eliberați cetățenii moldoveni din captivitate electorală în care îi țineți chiar dvs. acum. Ce-i mai important pentru dvs., aducerea acasă a cetățenilor moldoveni sau plimbarea la Munchen? Știu, o să spuneți că starea de sănătate a piloților moldoveni este de vină și că ei își vor reveni misterios imediat ce vă terminați treaba în Germania. Dar vă informez că Guvernul a trimis o echipă de medici la Moscova, care sunt gata să acorde asistență medicală și să confirme sau infirme dacă starea de sănătate permite ca ei să fie aduși acasă. De ce medicilor nu li se permite accesul la ei? Ca să nu vadă că pot fi aduși chiar și azi acasă?! Deci, nu vă obosiți cu minciuni, puteți cu un simplu telefon să puneți punct acestui caz în care ați demonstrat cât de cinic sunteți, cât de puțin contează pentru dumneavoastră moldovenii, dar cât de mult preț puneți pe imaginea dvs.”, a continuat Candu, potrivit Ziarului Național.

Democratul a mai adăugat că Igor Dodon „nu a devenit eroul la care ați visat prin această acțiune”: „Ați demonstrat doar cinism prin modul în care va folosiți în scop electoral de drama acestor doi oameni și a familiilor lor”.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *