Cât de dure vor fi noile sancțiuni UE împotriva Rusiei. Embargoul total al petrolului rusesc, pe masa discuțiilor

Oficialii Uniunii Europene pun la punct o eliminare treptată a importurilor de petrol rusești. Planul ar putea fi prezentate țărilor UE încă de săptămâna viitoare, scrie politico.eu.

Veniturile din petrol ale Rusiei sunt esențiale pentru alimentarea războiului din Ucraina, dar teama în rândul diplomaților este că măsurile europene vor fi puternic diluate pentru a câștiga sprijin din partea țărilor UE mai ezitante, cum ar fi Germania și Ungaria. Berlinul a indicat altor capitale ale UE că este gata să ia în considerare reducerea petrolului rusesc, chiar dacă nu este încă în măsură să renunțe la importurile de gaze, dar numai în condiții specifice, care sunt acum în discuție cu Comisia Europeană.

Miercuri, ministrul de externe Annalena Baerbock a declarat: „Importurile de petrol se vor reduce la jumătate până în vară și vor fi la zero până la sfârșitul anului”. Potrivit oficialilor și diplomaților, orice embargo petrolier al UE este stabilit să facă diferența între diferitele tipuri de petrol rusesc și dacă acestea sunt livrate UE prin cisternă sau prin conductă.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *