Cazul Metalferos și Andronachi: „Magistrații au dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național””

Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana a dispus aplicarea sechestrului pe Hotelul „Național”, la solicitarea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), în dosarul denumit generic „Metalferos,” în care fostul deputat Vladimir Andronachi este investigat, transmite deschide.md. 

Acesta este cercetat pentru spălare de bani, precum și pentru crearea și conducerea unei organizații criminale; însă nu s-a prezentat în fața autorității de investigație, după ce a fost citat repetat.

Prin urmare, învinuitul a fost anunțat în căutare, cu aplicarea arestului preventiv în privința acestuia. Potrivit unui raport al Serviciului pentru Prevenirea şi Combaterea Spălării Banilor prezentat către ARBI a CNA și examinate de procurorii PCCOCS, învinuitul este beneficiarul efectiv al companiei care deține Hotelul „Național,” cu valoarea capitalului social estimate-n 2018 la suma de 5,5 milioane euro, ceea ce constituie peste 100 milioane lei.

Procurorii menționează că acesta este unul din bunurile sechestrate ale fostului deputat în dosarul „Metalferos,” în vederea ulterioarei confiscări în folosul statului, în contul prejudiciilor cauzate de învinuit, de peste 1,1 miliarde lei.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.