Ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a. Colecția sa cuprinde peste 300 de piese de lux

Regina Elisabeta a II-a a murit pe 8 septembrie 2022, la vârsta de 96 de ani. Moartea ei a venit ca un șoc pentru întreaga lumea și au început să apară fel de fel de întrebări legate de moștenirea sa și de testament. Una dintre curiozitățile oamenilor este ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta. Deși este bine cunoscut faptul că soția prințului William, Kate Middleton, era preferata Reginei și în timpul vieții suveranei s-a vehiculat că bijuteriile regale îi vor rămâne ei, lucrurile nu par să stea nicidecum așa, scrie unica.ro.

Potrivit portalului The International Business Times, bijuteriile Reginei Elisabeta sunt evaluate la 110 milioane de dolari cu o colecție de peste 300 de piese, printre care se numără diademe, coliere, coroane, cercei și brioșe. Una dintre cele mai luxoase bijuterii ale Reginei este o tiară primită de la regina Maria de Tack, în 1893, când s-a căsătorit cu regele George al V-lea.

Așadar, ce se va întâmpla cu bijuteriile Reginei Elisabeta a II-a acum după trecerea ei în neființă? De câțiva ani buni s-a spus că Prințul William, Kate Middleton și fiica lor, Prințesa Charlotte vor fi moștenitorii bijuteriilor, însă venirea Regelui Charles al III-lea la conducerea Regatului Unit ar putea schimba destinația acestora.

Experții în bijuterii spun că este încă devreme pentru a afla cu certitudine cui îi vor revine bunurile regretatei Elisabeta a II-a. După deschiderea testamentului, lucrurile se vor clarifica. Nu cunoaștem fiecare detaliu despre proprietatea tuturor bijuteriilor regale și este probabil să nu avem acum multe informații detaliate despre moștenirea lor.

Testamentele regale sunt sigilate, așa că nu ne putem uita la acele documente pentru îndrumare – a spus Lauren Kiehna de la The Court Jeweller pentru Page Six Style. Adăugând că Regina Elisabeta „a oferit adesea piese din colecția ei ca împrumuturi pe termen lung” membrilor familiei (cum este Tiara ce a fost purtată adesea de Prințesa Diana și de Kate Middleton), Kiehna spune că anticipează că regele Charles al III-lea „va urma, probabil același model, împrumutând diverse articole diferiților membri ai familiei, dar păstrându-le ca o singură colecție.”

Regina Elisabeta a II-a a murit după o domnie de 70 de ani. După deces, fiul său, Charles (73 de ani), devenit acum Regele Regatului Unit al Marii Britanii a transmis întregii lumi următorul mesaj:

„Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de cea mai mare tristeţe pentru mine şi pentru toţi membrii familiei mele. Plângem profund trecerea în nefiinţă a unei Suverane preţuite şi a unei Mame foarte iubite. Ştiu că pierderea ei va fi profund resimţită în întreaga ţară, în Regate şi în Commonwealth, precum şi de nenumărate persoane din întreaga lume. În această perioadă de doliu şi schimbări, eu și familia mea vom fi alinați și susținuți de respectul şi afecţiunea profundă pe care știm că regina le primea”.

Ultima apariție în public a suveranei a avut loc cu două zile înainte de deces, pe 6 septembrie, la Castelul Balmoral din Scoția, cu ocazia învestirii noului premier al Marii Britanii, Liz Truss. P tot parcursul întâlnirii, Regina Elisabeta s-a sprjinit într-un baston.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.