fbpx
5.8 C
Бэлць
vineri, aprilie 19, 2024

Ce trebuie să faci dacă ai simptome clare de Covid, dar testele de acasă sunt negative

Citește și:

Tot mai mulți oameni spun că au simptome clare de Covid, dar că testele făcute la domiciliu sunt negative, ceea ce îi face să fie confuzi, spun experții în sănătate, care explică pentru CNBC ce trebuie făcut într-o astfel de situație, scrie Digi24.ro. 

Oamenii spun că au simptome clare de infectare – febră, oboseală, dureri musculare, pierderea gustului și/sau a mirosului, dar că atunci când se testează rezultatele sunt negative.

Experții în sănătate cercetează dacă motivul pentru această situație este mutația BA.5.

La infectările cu noile variante BA.5 și BA.4 trebuie să treacă mai mult timp până când testele antigen să fie pozitive, a declarat Esther Babady, șefa serviciului de microbiologie clinică de la Memorial Sloan Kettering Cancer Center din New York.

„Atunci când apare această mutație, se poate schimba cumva structura acestor proteine ​​diferite, ceea ce poate duce la o scădere a detectării prin testarea antigenului. Este posibil ca în infecția cu BA.4 și BA.5, în primă fază să nu se producă suficientă proteină SARS-CoV-2.”, a spus Babady.

În timp ce experții lucrează pentru a identifica o cauză exactă a acestei situații și legătura cu noua variantă, pot fi și alte răspunsuri. Esther Babady a afirmat că este important și cine produce testul respectiv. Sunt deja prea multe pe piață și nu sunt toate la fel.

Una dintre întrebări a fost dacă BA.5 ar putea scăpa detectării prin testul antigen, dar experții în sănătate publică spun că este mult prea devreme pentru a trage o astfel de concluzie. Mohamed Z. Satti, specialist în boli infecțioase și expert în sănătate publică la Universitatea de Stat din Michigan, spune că oamenii nu trebuie să renunțe la testarea la domiciliu pentru că aceasta funcționează și este destul de precisă în detectarea virusului.

Potrivit unui studiu recent în medRxiv, nu există o diferență semnificativă între acuratețea testelor antigene la domiciliu la detectarea variantei Omicron în comparație cu acuratețea detectării Delta. Având în vedere acest lucru, Satti indică încă o altă cauză posibilă a prevalenței rezultatelor negative: faptul că acestea nu sunt făcute corect la domiciliu.

Profesioniştii din domeniul medical sunt mai pricepuţi în administrarea testelor decât o persoană obişnuită, iar falsele rezultate negative pot fi o cauză a manipulării necorespunzătoare a testului de către oameni acasă, a spus el.

Ce trebuie să faceți dacă testul este negativ, dar vă simțiți rău în continuare

Pe lângă testarea pe care o faceți acasă, luați în considerare efectuarea unui test PCR, care a fost întotdeauna mai exact, a afirmat Esther Babady. Testele PCR sunt cea mai bună opțiune dacă sunteți îngrijorat de acuratețea rezultatelor testului dvs. la domiciliu, a adăugat ea.

Căutați pe site-urile de profil locațiile unde puteți face un test PCR.

„Dacă cineva are o suspiciune mare că ar avea BA.5 și testul antigen este negativ, un test PCR va exclude acest lucru”, spune Babady.

Dacă nu puteți face un test PCR, recomandarea este să vă testați de mai multe ori cu teste antigen la domiciliu timp de mai multe zile, a declarat Kevin Dieckhaus, șeful secției de boli infecțioase la UConn Health.

Este important să luați în considerare posibilitatea că doar sunteți răcit sau alergic.

Indiferent de rezultatele testelor făcute acasă, experții recomandă ca cei care au simptome asemănătoare cu Covid să se izoleze dacă pot și să poarte mască atunci când sunt lângă alte persoane.

Chiar și simptomele ușoare pot deveni severe pentru o altă persoană care se infectează, mai ales dacă este în categoria de risc.

„Suntem încă într-o perioadă în care cea mai probabilă explicație pentru o infecție respiratorie este SARS-CoV-2. Chiar dacă nu este [Covid], sigur nu doriți să transmiteți alt virus altcuiva.”, a conchis Esther Babady.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele știri

/FOTO/ Un grup de deținuți de la Soroca au vizitat „Lumânarea Recunoștinței”, de ziua Internațională a Monumentelor

Începând cu anul 1983, în fiecare an, la data de 18 aprilie este sărbătorită Ziua Internațională a Monumentelor și...

Amenința că își dă foc. Un bărbat a urcat într-un copac de lângă Parlament cu o sticlă de benzină

Un bărbat s-a urcat într-un copac din fața Parlamentului, cu o sticlă de benzină. Acesta amenință că își va...
  sursa: cursbnm.md