CEC a aprobat rezultatele referendumului consultativ | TELEVIZIUNEA NORDULUI

CEC a aprobat rezultatele referendumului consultativ

CEC a aprobat rezutatele referendumului consultativ

Comisia Electorală Centrală a declarat valabil referendumul republican consultativ din 24 februarie pentru ambele întrebări supuse referendumului și a aprobat, în cadrul ședinței de duminică procesul-verbal privind totalizarea rezultatelor scrutinului.

CEC a constatat că pentru întrebarea „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” supusă referendumului, la votare au participat 1 144 261 alegători sau 39,78 la sută, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Pentru opțiunea PENTRU s-au expus 744 529 de alegători, iar pentru opțiunea CONTRA – 266 188 de alegători.

Pentru întrebarea „Sînteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” supusă referendumului, la votare au participat 1 143 397 alegători sau 39,74 la sută, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În acest caz, pentru opțiunea PENTRU s-au expus 808 266 de alegători, iar 202 497 de alegători au ales opțiunea CONTRA.

Hotărîrile Comisiei despre participarea cetăţenilor la votare în cadrul referendumului republican consultativ din 24 februarie, procesele-verbale privind totalizarea rezultatelor scrutinului,  precum și raportul Comisiei privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, vor fi remise Curţii Constituţionale.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *