Cele mai cunoscute trei beneficii ale gumei de mestecat | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Cele mai cunoscute trei beneficii ale gumei de mestecat

Cele mai cunoscute trei beneficii ale gumei de mestecat

Consumată înainte sau după masă, guma de mestecat, este întrebuințată atât de copii, cât și de maturi. Mai jos vă prezentăm cele mai cunoscute trei beneficii ale acestui produs.

Reduce pofta de mâncare. Un studiu efectuat la Universitatea de Stat din Louisiana a arătat că persoanele care au mestecat guma după masa de prânz au avut mai puține pofte pe parcursul zilei. Se crede că acest produs provoacă o senzație de sațietate, prevenind astfel nevoia constantă de a mânca.

Scade nivelul de stres. Mai mulți psihologi au ajuns la concluzia că obiceiul de a mesteca guma, ajută la eliberarea tensiunilor nervoase, reducând stresul și anxietatea.

Îmbunătățește memoria. Un studiu efectuat în Australia a ajuns la concluzia că mestecatul gumei îmbunătățește memoria pe termen scurt. Însă secretul este să nu mesteci foarte mult timp, pentru că atunci reacția poate fi inversă.

Cu toate acestea, guma de mestecat are și dezavantaje. Cantitatea excesivă de zahăr poate provoca creșterea în greutate, dar poate duce și la probleme de sănătate, precum sindromul colonului iritabil. Acest lucru apare în urma excesului de aer care poate fi înghițit, lucru care conduce la dureri abdominale și balonare.

Pe săptămână sunt recomandate spre consum cinci gume fără zahăr.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *