Centrala electrică din Uglegorsk a fost capturată de forțele ruse

Forțele ruse au capturat a doua cea mai mare centrală electrică a Ucrainei, iar Moscova întreprinde o „redistribuire masivă” a trupelor în trei regiuni din sud, a declarat miercuri un consilier al președintelui Volodimir Zelenski, transmite TV8.md.

Au obținut un mic avantaj tactic – au capturat Uglegorsk”, a declarat consilierul prezidențial Alexei Arestovici într-un interviu postat pe YouTube.

Media separatiştilor proruşi din Doneţk au difuzat imagini cu presupuşi mercenari ai grupului Wagner în faţa clădirii administrative a centralei electrice, dar afirmaţia ruşilor nu a putut fi verificată în mod independent.

Capturarea centralei electrice pe cărbune Uglegorsk din era sovietică din estul Ucrainei ar fi prima victoriei strategică a Moscovei în mai bine de trei săptămâni în ceea ce ea numește „operațiune specială” de demilitarizare și „denazificare” a țării sale vecine.

Creșterea prețurilor la energie și un dificit global de grâu care amenință milioane de oameni din țările mai sărace cu foamete se numără printre efectele de amploare ale războiului declanșat.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *