Consecințele ninsorilor în toată țara | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Consecințele ninsorilor în toată țara

Consecințele ninsorilor în toată țara

Şase persoane au ajuns la spital în ultimele 24 de ore cu diverse traumatisme în urma accidentelor rutiere provocate de intemperie. Din cauza vremii proaste mai multe zboruri de pe Aeroportul Chișinău se rețin, iar cursa București-Chișinău a fost anulată.

Serviciul Vamal a anunțat că a fost instituită restricție de circulație pentru toate categoriile de vehicule pe drumul european E581, între postul vamal „Albița” și localitatea Huși din România.

Spre direcția Iași, circulația este interzisă doar pentru vehiculele de mare tonaj. Totodată, din cauza ninsorilor abundente de pe teritoriul Ucrainei și a poleiului format pe carosabil, este interzisă circulația autocarelor înspre posturile vamale Basarabeasca și Ceadâr – Lunga 2.

Potrivit Ministerului Economiei și Infrastructurii, pe drumurile naționale se efectuează lucrări de patrulare și combaterea lunecușului, iar circulația rutieră pe drumurile naționale este asigurată. În orele nopții și ale dimineții zilei de vinei, la lucrările de deszăpezire au fost antrenate 214 autospeciale, peste 1630 tone de material antiderapant și aproape 300 de drumari.

Inspectoratul Național de Patrulare îndeamnă toți participanții la trafic să respecte indicațiile polițiștilor şi să circule cu 20-30 km mai puțin decât limita permisă. Totodată, conducătorii auto sunt avertizați să folosească luminile de întâlnire atât pe timp de zi, cât și pe timp de noapte, pentru a reduce riscul producerii accidentelor rutiere. La fel, INP recomandă șoferilor care pornesc la drum lung să aibă rezervorul mașinii plin, apă pentru 24 de ore, alimente, o pătură caldă, termos cu ceai, telefonul încărcat și trusa medicală.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *