Cum se îngrijesc corect orhideele | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Cum se îngrijesc corect orhideele

Cum se îngrijesc corect orhideele

Una dintre cea mai apreciată și admirată floare de apartament este orhideea. Familia acesteia conține peste 30.000 de specii și peste 200 mii de hibrizi.

Plantele elegante și pline de flori sunt rezistente și rămân înflorite luni întregi, dacă le îngrijești corect și ții cont de micile lor pretenții.

Foarte important este că orhideele iubesc lumina și au nevoie de ea tot timpul anului, fără însă a fi expuse direct în razele soarelui. Astfel, dacă nu vor înflori, iar frunzele vor îngălbeni și vor cădea, acesta este un semn prin care orhideea vă dă de înțeles că nu îi place locul în care este poziționată.

După ce cumpărați o orhidee, nu trebuie să-i schimbați ghiveciul. Aceasta poate fi lăsată doi ani de zile, fără probleme, în ghiveciul în care a fost cumpărată. Dacă o plantați în alt ghiveci sau vas, aveți grijă să păstrați dimensiunile similare celui de dinainte și să fie un recipient transparent.

Dacă aerul din casă este prea uscat, atunci plantele pot fi stropite cu un pulverizator fin, de preferință cu apă dedurizată. Rădăcinile aeriene, de culoare verde, au nevoie să fie aproape în permanență umede, dar nu trebuie să rămână apă în ghiveci, ca să nu putrezească.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *