Cum vor învăța elevii în sezonul rece. Ce propune Ministerul Educației

Au fost analizate mai multe scenarii care prevăd desfășurarea procesului de învățământ cu prezența fizică a elevilor în perioada rece a anului. Propunerile au fost discutate în cadrul unei ședințe între ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, cu reprezentanți ai Organelor Locale de Specialitate în Domeniul Învățământului, cu directori ai instituțiilor de învățământ general, precum și cu reprezentanți ai societății civile, scrie realitatea.md. 

Astfel, în cadrul ședinței a fost analizat gradul de pregătire a instituțiilor de învățământ pentru sezonul rece al anului. De asemenea, s-au pus în discuție posibile scenarii de organizare a procesului educațional, de adaptare a calendarului academic și a orarului, precum și modalitățile de recuperare a orelor în cazul unor situații excepționale, provocate de eventuale crize energetice sau pandemice în viitor.

Ministerul Educației și Cercetării și OLSDÎ precizează că vor depune toate eforturile pentru asigurarea instituțiilor de învățământ cu cele necesare desfășurării neîntrerupte a procesului de instruire cu prezență fizică, în scopul asigurării calității studiilor.

De asemenea, MEC anunţă că va continua discuțiile cu responsabilii din domeniul educației și reprezentanții societății civile în vederea identificării unor soluții optime pentru eventualele probleme care pot să apară în desfășurarea procesului educațional în anul curent de studii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.