Curtea Constituțională a validat rezultatele referendumului consultativ din 24 februarie | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Curtea Constituțională a validat rezultatele referendumului consultativ din 24 februarie

Curtea Constituțională a validat rezultatele referendumului consultativ din 24 februarie

Curtea Constituțională a validat joi, 14 martie, rezultatele referendumului republican consultativ, care s-a desfășurat odată cu alegerile parlamentare din 24 februarie, transmite IPN.

În sesizarea remisă Curții de către Comisia Electorală Centrală se menționează că pentru întrebarea: „Sunteți pentru reducerea numărului deputaților din Parlament de la 101 la 61?” supusă referendumului, la votare au participat 39,78% din alegători, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. Pentru opțiunea „Pentru” s-au expus 744 529 de alegători, iar pentru opțiunea „Contra” – 266 188 de alegători.

Pentru întrebarea „Sunteți pentru ca poporul să poată revoca (demite) deputații din funcție dacă nu își îndeplinesc corespunzător obligațiile lor?” supusă referendumului, la votare au participat 39,74%, ceea ce constituie mai mult de 1/3 din numărul persoanelor înscrise în listele electorale. În acest caz, pentru opțiunea „Pentru” s-au expus 808 266 de alegători, iar 202 497 de alegători au ales opțiunea „Contra”.

Decizia Curții Constituționale este definitivă, nu poate fi supusă niciunei căi de atac, intră în vigoare la data adoptării și se publică în Monitorul Oficial.

Sursa: ipn.md

3 комментариев для “Curtea Constituțională a validat rezultatele referendumului consultativ din 24 februarie

  1. Una e clar ca cei ce continua sa faca teatru asa si vor continua toti acesti 4 ani, este un lucru evident ca nu pot fi schimbari atit timp cit asa ca Maia si Nastase vor continua cu prosteala si nu se vor apuca in serios de munca.

  2. Troli pd-isti peste tot își bagă nasu cu comentarii tâmpite — os zvarlit de plaha va ajunge pentru existență, chiar nu ați găsit un serviciu mai bun în țară asta, decât să scrieți comentarii plătite!

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *