Dan Perciun: „Serviciile secrete din Republica Moldova trebuie să stopeze fluxurile financiare care vin din Rusia pentru anumite partide politice”

Serviciile secrete din Republica Moldova trebuie să stopeze fluxurile financiare care vin din Rusia pentru anumite partide politice, afirmă deputatu PAS, Dan Perciun, scrie jurnal.md. 

„Am așteptări mai mari de la serviciile noastre secrete, de la cele menite să apere ordinea constituțională privind contracararea influențelor și banilor care vin din Rusia pentru a finanța anumite partide politice, mișcări socio-economice, politice aici și a destabiliza situația. Nu am informații, dar sper că acele fluxuri financiare care au existat înaintea războiului și în ultimii ani s-au redus”, a declarat Dan Perciun în cadrul unei emisiuni televizate.

Legislatorul a menționat, în context, că autoritățile se așteaptă la provocări pe 9 mai.

„Ne așteaptă o perioadă sensibilă până la 9 mai și atunci va fi o zi complicată, pentru că se va specula foarte mult pe acea interzicere a panglicii. Forțele reacționare vor încerca să se mobilizeze în jurul aceste idei comune și să destabilizeze situația. Este important să acționeze toate instituțiile de stat, să transmită mesaje clare că aceste lucruri nu vor fi tolerate. Totodată este important un dialog constructiv cu reprezentanții minorităților etnice care sunt rezonabile. Acest dialog are loc”, a menționat Dan Perciun.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *