Decizie imprevizibilă a majorității PSRM-ACUM | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Decizie imprevizibilă a majorității PSRM-ACUM

O nouă sesizare la Curtea Constituțională pentru a se afla când poate fi dizolvat Parlamentul

Decizie imprevizibilă a actualei guvernări! Dacă anterior pentru funcția de magistrați ai Curții Constituționale au fost selectați în baza concursului Nicolae Eșanu și Vladimir Grosu, astăzi majoritatea parlamentară PSRM-ACUM a schimbat macazul.

Parlamentul a anunțat că magistrații care ar putea face parte din componența Curții Constituționale ar putea fi Domnica Manole și Dumitru Pulbere. Presa a scris că ministrul de Interne și liderul PPDA, Andrei Năstase a insistat pe candidatura Domnicăi Manole, cunoscută ca o partizană a Partidului DA și ca o judecătoare care figurează în lista magistraților cu decizii pierdute la CEDO. Iar fostul președinte al Curții Constituționale, Dumitru Pulbere, candidat și el la funcția de magistrat la Înalta Curte, este o persoană din anturajul președintelui Dodon.

Iar Guvernul a decis azi că Liuba Șova și Nicolae Roșca sunt candidații Executivului pentru Curtea Constituțională.

Curtea Constituțională are șase judecători pentru un mandat de șase ani. Doi magistrați sunt numiți de Parlament, doi de Guvern şi doi de Consiliul Superior al Magistraturii. Funcțiile de judecător ai Curții Constituționale au devenit vacante după ce vechea componentă a demisionat la sfârșitul lunii iunie.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *