Deputat PAS către primarul capitalei: „Ivane, vrei să ajuți? Mergi la Moscova și roagă-l pe Putin să oprească războiul”

Deputatul PAS, președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba, critică declarațiile primarului capitalei, Ion Ceban, care ar fi deranjat mai mult de problemele statului, decât cele din mun.Chișinău. Parlamentarul a reacționat la criticile edilului capitalei privind situația complicată de la frontiera moldo-română, unde este înregistrat un număr mare de unități de transport, sugerându-i socialistului să se adreseze după ajutor lui Vladimir Putin – cel care poartă răspundere pentru criza economică mondială ca urmare a invaziei ruse în Ucraina, transmite deschide.md. 

Ivane, vrei să ajuți cu deblocarea situației la Vama Albița? Doar îți pasă cu adevărat, nu doar faci gălăgie, nu? Aici o idee. Mergi până la Moscova și roagă-l pe domnul Putin să oprească războiul. Și se va debloca portul Odesa, și lanțurile logistice se vor normaliza, și costurile de transport vor scade de trei ori, și prețurile pentru produse vor mai scade puțin. Hai, poate te ascultă pe tine. Pe Macron nu-l ascultă, pe Scholz nu-l ascultă. Vezi tu poate reușești să-l convingi. Doar îți faci cu adevărat griji pentru sărmanii șoferi, de afacerile care suferă, de prețurile pe care le suportă oamenii din cauza acestor rețineri. Doar îți pasă, nu doar te prefaci ca să faci niște gălăgie. Doar îți “este milă de acești oameni care au familii acasă și sunt așteptați”, cum ai zis-o și tu chiar aici, nu? Hai. Acționează te rog. Ajută măcar tu. Noi chiar nu ne pricepem cum să oprim acest război criminal”, a scris Alaiba.

Totodată, parlamentarul PAS s-a referit și la alte acțiuni ale lui Ceban care în ultima perioadă a uitat de problemele Chișinăului și a venit cu mai multe declarații politice, atacând partidul de guvernare, dar și minoritățile sexuale.

De rezolvat Ivan Ceban nu a rezolvat nici una din ele. Doar gălăgie. Ați văzut vreodată cum un cățel se ia de fugă după o mașină, se aruncă cu multă gălăgie la roată, aleargă și latră, latră, iar mașina pleacă calm în drumul ei? Dar nu e nimic, vine alta și cățelul neobosit se ia de următoarea cu multă gălăgie! Si așa toată ziua. Și seara zice că a avut o zi grea”, a mai adăugat el.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *