Doi bărbați din raionul Briceni au fost condamnați pentru viol | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Doi bărbați din raionul Briceni au fost condamnați pentru viol

Doi bărbați din raionul Briceni au fost condamnați pentru viol

Doi bărbați în vârstă de 38 și 55 ani din raionul Briceni, au fost condamnați la câte 15 ani de închisoare, în penitenciar de tip închis, după ce procurorii au demonstrat că aceștia și-au violat vecinele minore.

Primul caz a avut loc în primăvara anului 2013, în satul Mărcăuți, când unul dintre inculpați, a dat buzna, în plină noapte, în casa vecinilor, intenționând să o violeze pe una dintre copile, în vârstă de 17 ani. Deoarece aceasta a reușit să fugă la vecini, inculpatul a prins-o pe sora acesteia, în vârstă de 12 ani, pe care cu forța a dus-o în gradină și a abuzat-o sexual. Inculpatul fiind reţinut, a fost cercetat în stare de libertate. Agresorul a reușit să părăsească teritoriul țării, fiind anunțat în căutare internațională. El a fost reținut abia peste cinci ani de la crimă, de către autoritățile Federaţiei Ruse și extrădat, în vara anului trecut, pentru a fi tras la răspundere penală în Republica Moldova.

Celălalt caz a avut loc în luna iulie 2018, în orașul Lipcani, chiar în casa inculpatului. Fiica vecinilor, în vârstă de 13 ani, venise la acesta la rugămintea părinților, pentru a împrumuta niște lucruri. Fiind în stare de ebrietate, inculpatul a violat minora, ameninţând-o să nu spună nimănui despre cele întâmplate. Peste două zile cazul s-a repetat, iar fata i-a povestit mamei sale, vecinul fiind reținut.

Ambele sentințe sunt cu drept de atac în condițiile legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *