Doi cetățeni din cei patru răpiți de KGB-ul transnistrean au fost eliberați

Polițistul de la Inspectoratul de Poliție Florești, răpit de către mascații așa-zisului KGB transnistrean și un alt cetățean moldovean răpit de aceleași forțe, au fost eliberați, anunță așa-zisul „Minister de Externe” de la Tiraspol printr-un comunicat de presă.

„Astăzi, a avut loc o conversație telefonică între autoproclamatul președinte al regiunii transnistrene și președintele Republica Moldova, în cadrul căreia interlocutorii și-au confirmat aderarea reciprocă la principiile dialogului constructiv. Respectând solicitările părții moldovenești, agențiile de aplicare a legii transnistrene s-au abținut de la alegerea unei măsuri preventive sub formă de arestare în raport cu reprezentanții forțelor de securitate moldovenești, care au fost eliberați din arest”, se menționează în comunicat.

Președintele Comisiei Securitate Națională, Apărare și Ordine Publică, Alexandru Jizdan, a declarat că KGB-ul transnistrean a răpit patru persoane care sunt cetățeni ai Republicii Moldova, ci nu doar două. Parlamentarul a dat și numele celor patru persoane. Este vorba despre polițistul Andrei Amarfii, cetățeanul Andrei Glijin, dar și alte două persoane – Puris și Mînzarari.

Președintele țării, Igor Dodon susține că a discutat cu liderul separatist de la Tiraspol Vadim Krasnoselski despre răpirea celor doi moldoveni de către KGB-ul transnistrean. Dodon a scris pe pagina sa de Facebook, că situația referitoare la cei doi cetățeni moldoveni răpiți zilele trecute este una extrem de gravă și a generat imediat o reacție promptă a conducerii țării și a instituțiilor statului, acesta însă nu a menționat nimic de celelalte două persoane răpite.  

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *