Dosarul autoturismelor furate din UE trimis în judecată. 11 persoane, pe banca acuzaților

Procurorii au finalizat urmărirea penală în dosarul de escrocherie de peste 2 milioane lei cu referire la pretinsa vânzare a automobilelor din Europa. 11 persoane sunt pe banca acuzaților.

Potrivit PCCOCS, printre învinuiți se numără patru deținuți, care în perioada infracțională, își ispășeau pedeapsa în Penitenciarul nr. 11 din Bălți.

Ceilalți învinuiți care activau la libertate ar fi avut rolul de intermediari în schema infracțională. Doi din aceștia sunt anunțați în căutare. Indivizii riscă de la 8 la 15 ani de închisoare.

Reamintim, dosarul penal conține peste 60 de volume. Au avut loc 60 de percheziții în penitenciare și la domiciliile persoanelor vizate, sub conducerea PCCOCS. Pentru comiterea infracțiunii, membrii grupului criminal organizat își creau conturi pe paginile de internet de publicare a anunțurilor de vânzare, ulterior preluau imagini cu mașini de vânzare în statele din Europa și le propuneau spre vânzare în calitate de intermediari, menționează poliția.

Suspecții le-ar fi cerut clienților sume de bani în avans, între 1500 și 3000 euro, iar uneori pretindeau astfel de sume în mod repetat, astfel încât unii păgubași le-au oferit și până la 9000 euro.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *