Durerea sfâșietoare a unei mame ucrainene, care a trebuit să-și îngroape fiul de două ori. ,,Am căutat părți din trupul lui, le-am adunat și le-am dus în brațe”

Olga Kotenko a fost nevoită să-și îngroape fiul de două ori. L-a găsit carbonizat în mașina cu care transporta alimente și medicamente pentru bătrânii dintr-o localitate învecinată. Cazul lui Volodimir este anchetat acum drept una din crimele de război de care este acuzată Rusia în Ucraina.

Olga Kotenco spune că l-a rugat pe fiul ei, Volodimir, în vârstă de 35 de ani, să rămână în casă atunci când rușii au început să bombardeze Harkov, dar el nu a vrut să asculte, scrie NBC News, citat de Digi24.

„Nu a ascultat. Uneori, venea acasă și spunea: <Mamă, nu-ți poți imagina bombardamentul pe care l-am văzut azi>”, a povestit Olga, în vârstă de 68 de ani. În 15 martie, mașina în care se afla Volodimir a fost ținta unui atac. Un martor a venit la părinții lui acasă și le-a spus ce s-a întâmplat. Deși era periculos, Olga și soțul ei, Vladimir, au plecat să își caute fiul.

Când i-au găsit mașina carbonizată, au crezut că nu era nimeni înăuntru și au sperat că tânărul este în viață. Când s-au apropiat însă, i-au văzut trupul ars pe scaunul șoferului. Mai avea doar un picior. Peste drum, i-au găsit și restul membrelor.

Olga a povestit momentul înfiorător în care a căutat părți din trupul fiului ei, le-a adunat și le-a dus în brațe. Nu a găsit o ladă sau o geantă în care să le transporte. Ajunși acasă, părinții au pus totul în pânze albe și l-au înmormântat în grădină. Au pus peste mormânt o ladă, pentru a împiedica câinii să sape.

Femeia este sigură că fiul ei a fost victima unei crime de război.

La începutul lunii mai a văzut la televizor un apel ca cei care au informații despre posibile crime de război să dea informații. A fost momentul în care Olga a acceptat ca o echipă de anchetatori ai crimelor de război să vină la ea acasă. Nu a realizat că asta ar însemna să dezgroape rămășițele lui Volodimir și să le ducă la o morgă din Harkov, pentru ca experții criminaliști să poată aduna dovezi.

„Atât a mai rămas din el. Te rog să nu-mi iei băiatul”, s-a rugat ea de anchetatori. Își îngropase deja fiul o dată și nu mai voia să treacă iar prin așa ceva.

Alexander Ilienkov, procurorul șef al regiunii Harkov, a declarat că anchetarea cazului lui Volodimir a fost una dintre cele mai grele investigații cu care s-a confruntat până acum.

Anchetatorii din Harkov nu au stabilit încă cine este vinovat pentru uciderea lui Volodimir.

A doua zi după ce tânărul a fost exhumat, Olga a așteptat în fața unei morgi din Harkov să ridice cadavrul fiului ei pentru a-l îngropa pentru a doua oară. Femeia a așteptat pe aleea de lângă morgă ca muncitorii să încarce sicriul în spatele unei dube, iar apoi s-a îndreptat spre cimitir.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *