ECHIPA | TELEVIZIUNEA NORDULUI

ECHIPA


editor-șef TV Nord

Eugen Urușciuc

editor-șef TV Nord

+

Eugen Urușciuc

editor-șef TV Nord

Activează în presă din 1991, din timpurile studenției, când a devenit reporter la ziarul „Tineretul Moldovei”. După absolvirea Facultății de Jurnalism a Universității de Stat din Moldova, a activat la diferite medii de informare din Bălți. A fost angajat al săptămânalului „Curierul de Nord”, prima publicație de limba română din Bălți după declararea independenței Republicii Moldova, editată de primăria locală, iar apoi la „Cugetul”, primul săptămânal independent de limba română.

A fost reporter la Bălți al „Radio Moldova”, corespondent al „Europei Libere” și stringer al redacției române a BBC World Service. Între anii 1997 și 2011 a fost redactor-şef al Agenţiei de ştiri DECA-press. De asemenea, a coordonat activitatea Biroului Comunicare și Relații cu Presa al Universității din Bălți, fiind, concomitent, redactor la Agenția „Imedia” a Comitetului pentru Libertatea Presei din Chișinău.

A făcut stagii pentru jurnaliști în Bosnia și Herțegovina, Letonia, SUA, România și Ungaria.

Galina Josan

Galina Josan

editor, prezentatoare

+

Galina Josan

editor, prezentatoare

După absolvirea Facultății de Litere a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți am visat să devin actriță, dar împrejurările au făcut să ajung în jurnalism. În presa locală activez din 1998. Am activat în funcțiile de reporter, redactor și editor-șef la diverse medii de informare.

În diferite perioade am activat la posturile locale BTV și TV 6 Bălți, posturile de radio FM 103.5, „Megapolis” FM, „Серебрянный дождь”, „Hit FM”, ziarul „SP” (versiunea română) și ziarul municipal „Vocea Bălțiului”.

Natalia Tocarciuc

Natalia Tocarciuc

prezentatoare de știri TV Nord, corespondentă

+

Natalia Tocarciuc

prezentatoare de știri TV Nord, corespondentă

Activează în televiziune de cinci ani. A studiat jurnalismul la Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți. După absolvirea facultății, timp de patru ani, a activat la postul de televiziune local BTV, fiind corespondentă și prezentatoare.

La postul TV NORD prezintă principalul buletin de știri al zilei și jurnalul de știri sinteză.

Ina Leșcenko

Ina Leșcenko

editor TV Nord

+

Ina Leșcenko

editor TV Nord

Absolventă a Universității de Stat „Alecu Russo” din Bălți, Facultatea Litere. Între 2003 și 2017 a activat în calitate de translator, consultant la Judecătoria Bălți, iar în perioada 2015-2017 a fost specialist în Cancelaria Civilă din cadrul aceleași instituții.

Activitatea în TV este ceva nou, neobișnuit și, totodată, interesant, un domeniu care îți oferă posibilitatea pentru dezvoltare profesională.

Irina Lencauţan

Irina Lencauţan

realizatoarea emisiunii „Paragraf”

+

Irina Lencauţan

realizatoarea emisiunii „Paragraf”

Activează în mass-media din 2004, încă din școală, când a creat primul ziar școlar la fosta Școală medii nr.1 din Bălți (în prezent Liceul „Lucian Blaga”).

A absolvit, în 2012, Facultatea de Jurnalism și Comunicare a ULIM. A activat ca specialist în comunicare la Secretariatul Permanent al Comitetului Național pentru Combaterea Traficului de Persoane și la Centrului de Instruire și Consultanță Organizațională. A fost reporter al emisiunii „Acasă devreme” de la Jurnal TV, portalul „Today”. A lucrat corespondentă la NTV Moldova, după care la CANAL3.

A făcut stagii în străinătate în domeniul comunicării, mass-media și cinematografie. A realizat spoturi și o serie de filme de scurt metraj, care au fost premiate în cadrul unor festivaluri internaționale.

Onorina Tănase

Onorina Tănase

realizatoarea emisiunii „Tête-à-tête”

+

Onorina Tănase

realizatoarea emisiunii „Tête-à-tête”

Este actriță la Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți din 1998, când era încă studentă. După absolvirea Facultății de Muzicală, specialitatea Actor de Teatru și Film, s-a angajat la Naționalul din Bălți, unde activează până în prezent.

Concomitent cu activitatea din teatru, între 2008 și 2011, a predat arta actorului, mișcarea și bătăile scenice, mânuirea păpușii la Liceul Teoretic „Ion Creangă” din Bălți. A activat și în calitate de conducător de cerc dramatic la Casa de Creație a Copiilor din Bălți. A făcut studii de masterat în Științe Politice, specializarea Administrare Publică, Academia de Administrare Publică din Chișinău.

Marieta Gorbul

Marieta Gorbul

prezentatoare „Itoghi nedeli”

+

Marieta Gorbul

prezentatoare „Itoghi nedeli”

După al doilea „Pod de flori” pe Prut a învățat, o perioadă, într-un un liceu din Botoșani (România), chiar dacă avea atunci 10 ani.

A revenit în Moldova, iar după absolvirea liceului a plecat în Rusia, unde, mai mulți ani, a activat în sfera managementului.

A revenit Moldova fiind convinsă că în țara natală există condiții de afirmare, iar TV Nord a devenit o bună platformă în acest sens.

corespondent TV Nord

Andrei Cojocaru

corespondent TV Nord

+

Andrei Cojocaru

corespondent TV Nord

Ador călătoriile, satele Moldovei, oamenii care au ce povesti și, evident, cărțile bune ale scriitorilor români și universali. Un exemplu pentru cărți, în acest sens, este romancierul și teoreticianul literar român Gheorghe Crăciun.

Am ales jurnalismul, deoarece îmi place să abordez probleme, să fac portrete despre oameni deosebiți din jurul nostru.

Irina Baxan

Irina Baxan

corespondentă TV Nord

+

Irina Baxan

corespondentă TV Nord

Am absolvit Facultatea de Științe ale Naturii și Agroecologie a Universității de Stat „ Alecu Russo” din Bălți. Sunt absolventă a Școlii de Studii Avansate în Jurnalism. Am activat o scurtă perioadă de timp la postul local de televiziune.

Am ales jurnalismul pentru că îmi place să descopăr oameni și destine. Cred că jurnalismul vine în ajutorul oamenilor prin a scoate în prim plan problemele cu care se confruntă.

Victoria Balica

Victoria Balica

corespondentă TV Nord

+

Victoria Balica

corespondentă TV Nord

A absolvit Universitatea de Stat „Ion Creangă” din Chișinău, licențiată în arte decorative.

A făcut masteratul în grafică și design. A decis să se implice în jurnalism deoarece este o fire căreia îi place să fie la curent cu tot ce este nou, să comunice cu oamenii.

Stanislawa Biskupska

Stanislawa Biskupska

corespondentă TV Nord

+

Stanislawa Biskupska

corespondentă TV Nord

Încă din anii de liceu am scris articole pentru publicația „Jutrzenka” (Zori de zi), editată de Casa Poloneză din Bălți. Am făcut câteva cursuri de jurnalism în Polonia.

După absolvirea Facultății Limbi Moderne a Universității din Bălți, am activat, o perioadă, în sistemul ocupării forței de muncă și asigurări. Am fost editor al site-ului postului local de televiziune și administrator al paginii de Internet al Primăriei Bălți.

Îmi desfășor cu plăcere activitatea la postul regional TV Nord, deoarece îmi oferă posibilitatea să cunosc oameni noi și multe lucruri interesante despre țară și cultură. Sunt pasionată de lectură, cinema, muzică și călătorii.

Traian Cibotari

Traian Cibotari

reporter TV Nord

+

Traian Cibotari

reporter TV Nord

La TV Nord am venit în vara anului 2018, după ce am absolvit jurnalismul. Aici am găsit un mediu bun pentru dezvoltarea personală, deoarece există stabilite rigori și standarde profesionale înalte, dar și colegi cu experiență care sunt deschiși să te ajute cu sfaturi.

Acest fapt este foarte important pentru un proaspăt absolvent de facultare, care își propune să descopere secretele jurnalismului TV.

Daria Porohnea

Daria Porohnea

corespondentă TV Nord

+

Daria Porohnea

corespondentă TV Nord

A absolvit Universitatea de Stat „Alecu Russo” din Bălți, specialitatea psihologie. Activează în presa de la Bălți din 2015. Până în 2018 a activat la postul local de televiziune. Între 2011 și 2018 a activat, prin cumul, într-o agenție de publicitate. A fost corespondentă al ziarului regional de limba rusă „SP”, iar la TV Nord activează din momentul lansării instituției, în luna mai 2018.

Îi plac călătoriile și este pasionată de confecționarea lucrărilor hand made.