Fără majoritate clară în viitorul Parlament | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Fără majoritate clară în viitorul Parlament

Fără majoritate clară în viitorul Parlament

Nici un partid politic nu va deține majoritatea parlamentară după alegerile legislative de la începutul anului viitor, potrivit „Barometrului electoral-2019”, realizat de compania de sondaje Date Inteligente SRL.

 Potrivit studiului, Partidul Socialiștilor ar putea obține 48 de mandate de deputat în viitorul Parlament: 25 – din votul general și 23 – pe circumscripții uninominale. Blocul electoral ACUM, format din Partidul Acțiune și Solidaritate și Platforma Demnitate și Adevăr, ar acumula 28 de mandate, 14 – din votul general și 14 pe circumscripții. Partidul Democrat din Moldova ar obține 18 mandate de deputat, mai multe provenind din circumscripții.

Compania menționează că pentru rezultatele votului general, au fost utilizate datele ultimei ediții a Barometrului Opiniei Publice, cu mențiunea  Date Inteligente presupune că Partidul Șor și PCRM ar trece pragul electoral. Dacă acest lucru nu se va întâmpla în cazul Partidului Comuniștilor, ar putea fi pentru prima dată în ultimii 20 de ani când această formațiune n-ar accede în Parlament pe liste.

Alegerile parlamentare vor avea loc la 24 februarie în baza unui sistem electoral mixt. 50 de deputaţi vor fi aleşi pe liste de partid, iar ceilalţi 51 – în circumscripţii uninominale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *