Finlanda vrea să blocheze complet tranzitul turiștilor ruși pe teritoriul său

Finlanda va pregăti o „soluție națională” pentru a restricționa sau chiar bloca complet tranzitul „turiștilor ruși” pe teritoriul său, a anunțat miercuri ministrul de externe al acestei țări, potrivit AFP și Reuters, citat de realitatea.md. 

Cozi de mașini s-au format la frontiera Rusiei cu Finlanda, mai mulți cetățeni ruși încercând să părăsească țara după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat luni dimineață, în primul său discurs către națiune de la invazia în Ucraina, că a semnat un decret privind mobilizarea parțială în Rusia.

Rusia va mobiliza 300.000 de rezerviști pentru a întări efectivele sale din Ucraina, a anunțat și ministrul apărării de la Moscova, Serghei Șoigu, susținând că acesta reprezintă doar o mică parte din numărul persoanelor care puteau fi mobilizate în țară.Polonia, Lituania, Letonia și Estonia și-au închis granițele, de luni, 19 septembrie, pentru ruşii cu viză de intrare în zona europeană, fapt care îi îngrijorează pe adversarii Kremlinului prezenți în special în Polonia, potrivit France Info.

Însă că se vor face excepții pentru anumite categorii, precum oponenții regimului lui Vladimir Putin. Aceste patru țări sunt, împreună cu Finlanda, singurele din Uniunea Europeană care au granițe terestre comune cu Rusia.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.