Fiți atenți! Polițiștii din Bălți atenționează cetățenii despre un nou scenariu de escrocherii cu cardurile bancare

Escrocii nu se odihnesc. Polițiștii din Bălți atenționează cetățenii despre apariția unui nou scenariu de escrocherii cu cardurile bancare. 

De această dată, infractorii iau legătura cu deținătorii de carduri prin intermediul anunțurilor plasate pe site-uri de comercializare a bunurilor si pe rețelele de socializare (999 md, Facebook, Odnoklasniki, etc.).  Potrivit poliției, aceștia din start se arată interesați de bunul propus spre comercializare și cer ca bunul să fie trimis prin intermediul serviciilor poștale. Ulterior, suspecții, sub pretextul că nu se pot apropia de a ridica bunul, din anumite motive, solicită victimelor date personale precum: numărul cardului, codul de securitate , parolele unice expediate prin SMS la numărul de telefon mobil al deținătorului de card, pentru a le achita bunul. După ce primesc aceste informații de la deținătorul cardului, care nu bănuiește nimic, escrocii efectuează tranzacții frauduloase în numele titularului cardului.

Angajații Inspectoratului de Poliție Bălți a pregătit un set de recomandări pentru deținătorii de card:

„Dacă pentru efectuarea transferului, vi se cere codul PIN al cardului, număr de card, datele personale (IDNP) şi parolele recepționate prin SMS, trebuie să vă alarmați și să cunoașteți că aceștia sunt infractori! Fiți vigilenți și protejați-vă banii și datele personale! În cazul în care ați căzut în capcana infractorilor, informați imediat Poliția la 112 și unitatea bancară!”, declară responsabilii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.