Fost inginer cadastral obligat să restituie primăriei Chișcăreni peste 445 mii de lei | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Fost inginer cadastral obligat să restituie primăriei Chișcăreni peste 445 mii de lei

Fost inginer cadastral obligat să restituie primăriei Chișcăreni peste 445 mii de lei

Fostul inginer cadastral de la primăria comunei Chișcăreni, raionul Sângerei, este obligat să restituie instituției peste 445 mii lei, prejudiciu material pentru o tranzacția dubioasă de vânzare-cumpărare a uni teren cu suprafața de 0,74 hectare, cu destinația pentru construcții, fiind proprietate a primăriei Chișcăreni.

Avându-se în vedere faptul că a intervenit termenul de prescripție al tragerii la răspundere penală, procurorul a emis ordonanța de refuz în pornirea urmăririi penale pe cazul dat cu liberarea persoanei de răspundere penală. Totodată procurorul a înaintat cerere de chemare în judecată pentru recuperarea prejudiciului material cauzat Primăriei Chișcăreni.

Ca rezultat, prin Hotărârea Judecătoriei Bălți, cererea de chemare în judecată, înaintată de Procuratura Anticorupție în interesele Primăriei Chișcăreni, a fost admisă, unde de la fostul inginer cadastral al Primăriei comunei Chișcăreni, raionul Sângerei, s-a dispus încasarea, în beneficiul Primăriei a prejudiciului material cauzat.

Totodată a fost dispusă și încasarea în beneficiul statului a sumei de peste 13 mii de lei, care constituie taxa de stat.

Hotărârea este cu drept de atac la Curtea de Apel Bălți în termen de 30 zile.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *