Fostul premier Ion Sturza s-a prăbușit într-o zonă muntoasă din România. A fost salvat de salvamontiști

Fostul premier al Republicii Moldova, Ion Sturza, a suferit un grav accident în Bucegi, după ce a căzut 30 de metri pe stânci. Acesta a pornit singur în drumeție și a alunecat după ce a călcat pe o placă de gheață, în timp ce cobora de la Crucea Eroilor.

Fostul premier a fost salvat de salvamontiști, apoi preluat de un echipaj SMURD și transportat la spitalul din Ploiești cu răni, care necesitau să fie tratate la chirurgie. De acolo, Sturza a cerut să fie transferat la o clinică privată din București.

„Un hobby personal a pus pe jar zeci de oameni. Evident, s-au activat toate asigurările pe care le întrețin de zeci de ani. Nu te bagi pe panta instabilă plină de gheață și zăpadă deasupra prăpastiei. Nu este delușorul pentru lunecuș din cartier. Nu mergi singur și neasigurat pe brâna cunoscută pentru multiple accidente fatale. E și ceva pozitiv, o să mă mai astâmpăr. A fost un test dur – nu m-am speriat, panicat, doar m-am înfipt și cu dinții în ultimul petic de pământ și am început… să mă gândesc la viața mea”, a scris Sturza pe pagina sa Facebook.

Ion Sturza a condus guvernul Republicii Moldova în 1999. Acesta este pasionat de munte, anterior urcând pe munții Himalaya, Caucaz și Alpi.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *