/FOTO/ Accident violent la Răuțel, zece persoane au ajuns la spital | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/FOTO/ Accident violent la Răuțel, zece persoane au ajuns la spital

/FOTO/ Accident violent la Răuțel, șapte persoane au ajuns la spital

Zece persoane au ajuns la spitalul din Bălți în urma unui accident rutier violent produs, în după amiaza zilei de azi, în satul Răuțel, raionul Fălești. Șoferul unui automobil a ieșit pe contrasens și s-a ciocnit frontal într-un microbuz de linie. Potrivit martorilor, șoferul, care a provocat accidentul, ar fi fost beat. Acesta a încercat să depășească unu vehicul, dar a pierdut controlul volanului.

La fața locului au intervenit polițiștii și medicii de la urgență. Șoferul microbuzului de rută spune că tocmai pornise din stație și se deplasa cu 40 de kilometri la oră.

„Ei au ieșit la depășire și m-au pălit, eu nu am putut să fac nimic. – Ce viteză ați avut? – Aproximativ 40 de kilometri la oră, cu cinci – zece metri în urmă am luat de la stație un pasager, nici nu am reușit să mă pornesc, că se vede că nu am nici „tormaznoi puti”, spune Mihail Frunză, șoferul microbuzului.

Martorii spun că șoferul, care ar fi provocat accidentul, a ieșit la depășire, fără însă să se asigure, astfel că impactul nu a putut fi evitat.

„Eu stăteam la magazin, la internet, mă jucam în telefon și am auzit o pălitură și m-am întors cu fața și am văzut accidentul. Microbuzul cu mașina s-a lovit. Patru au fost răniți, doi din microbuz și doi din mașină.”

Din cele zece persoane, care au ajuns la spital una este în stare gravă. Pintre răniți se află și trei copii.

Oamenii legii au inițiat o anchetă în acest caz.

„Un automobil de model BYD, dorind să iasă la o depășire nu s-a isprăvit cu controlul ghidajului și s-a tamponat frontal cu un Mercedes de pe ruta Bălți-Fălești. În urma impactului au avut de suferit șapte persoane. Acestora le-a fost acordate îngrijiri medicale”, spune Eugenia Molcianov, ofițer de presă IP Bălți.

Conducătorul auto care va fi găsit vinovat de producerea accidentului riscă până la trei ani de pușcărie sau o amendă de peste la 35 de mii de lei.

2 thoughts on “/FOTO/ Accident violent la Răuțel, zece persoane au ajuns la spital

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *