Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestate de studii de specialitate.
Ghimbirul are efecte benefice în scăderea de greutate. Un studiu publicat în 2012 atestă faptul că un consum regulat de ghimbir crește termogeneza alimentelor și stimulează sațietatea. Aceste proprietăți previn gustările dese și nevoia de a ingera cantități mari de alimente calorice. În plus, ghimbirul îmbunătățește digestia și susține metabolismul.
La noi ghimbirul este folosit mai des în ceaiuri sau băuturi răcoritoare, precum limonadă sau cocktail.
Ce conține ceaiul de ghimbir:
Ceaiul de ghimbir contine vitamine, minerale, uleiuri volatile, astfel:
Vitamina C – 5 mg
Vitamina B6 – 0,2 mg
Fier – 0,6 mg
Magneziu – 43 mg
Calciu – 16 mg
Potasiu – 415 mg
Sodiu – 13 mg
Proteine – 1,8 g
Lipide – 0,8 g
Calorii – 79
Zahar – 1,7 g
Colesterol – 0 mg
Dacă este consumat în cantități moderate, ghimbirul este un aliment sigur și nu cauzează efecte adverse. Însă, pot exista cazuri în care ghimbirul să creeze disconfort stomacal sau arsuri la nivelul stomacului, mai ales în cazul persoanelor care suferă de gastrită.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.