/FOTO/ Angajații IGSU, la datorie toată noaptea. Au salvat zeci de oameni și gospodării

33 de persoane și o femeie însărcinată au fost salvate de angajații IGSU după intemperiile din această noapte, din capitală. Pe lângă aceasta 14 familii au beneficiat de serviciile Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, din gospodăriile cărora au fost pompate peste 85 m3 de apă.
În rezultatul misiunilor desfășurate au fost tractate peste 10 mijloace de transport, inclusiv 1 autobuz și 1 ambulanță.
„De ajutorul salvatorilor a avut nevoie și o doamnă însărcinată, care a rămas blocată în apă într-o ambulanță. Salvatorii au intervenit de urgență și au evacuat în siguranță femeia, viața acesteia fiind în afara oricărui pericol. Totodată, din ambulanță a fost evacuat echipamentul specializat de prim ajutor, inclusiv defibrilatorul”, anunță responsabilii din cadrul IGSU.
Pe strada Albișoara din capitală angajații IGSU au intervenit pentru a tracta din apă un autobuz de rută cu peste 20 de pasageri, fiind evacuați într-un loc sigur. În urma rafalelor de vânt salvatorii au efectuat lucrări de defrișare a 8 arbori căzuți pe carosabil și autoturisme. Pe lângă intervențiile din municipiul Chișinău, salvatorii au efectuat lucrări și în localități din raioanele Criuleni, Cahul, Basarabeasca, UTA Găgăuzia pentru a acorda ajutor cetățenilor aflați în dificultate.
Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.