/FOTO/ Contrabandă cu bijuterii la vama Palanca. Trei persoane, reținute

Bijuterii de peste 1,7 milioane lei implicate într-o schemă de contrabandă la vama Palanca, frontiera de est cu Ucraina. Pe acest caz, oamenii legii au reținut trei persoane.

Cei trei au vârste cuprinse între 35 și 39 de ani – un cetățean al Ucrainei și un cuplu din Chișinău (șoferul unui microbuz și soția acestuia). Potrivit datelor preliminare, bănuitul ucrainean i-ar fi transmis șoferului microbuzului care circula de la Chișinău spre Odesa un colet cu bijuterii în asortiment, de la producătorii Cartier, Tiffany & Co și Van Cleef & Arpels – inele, cercei și o brățară. Cel din urmă i l-a transmis soției sale – pasager în microbuzul care-l conducea, care la controlul vamal a declarat că bijuteriile ar valora 130 dolari americani, chiar dacă potrivit datelor disponibile public, doar un set de cercei din gama celor declarați ar costa circa 90.000 euro (care convertiți ar cifra peste 1,7 milioane lei, iar expertiza ce urmează să fie numită va stabili valoarea exactă pe piață a acestora).

Prin urmare, ulterior depistării acestei infracțiuni și perchezițiilor efectuate în zilele de odihnă, luni procurorii PCCOCS au depus la Judecătoria Chișinău, sediul Ciocana, demersurile de aplicare a arestului preventiv pentru 30 de zile în privința acestora.

Investigațiile continuă, în vederea cercetării altor aspecte ale infracțiunii vizate, timp în care bănuiții se prevalează de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.