/FOTO/ Mărfuri nedeclarate estimate la 800 mii de lei depistate de Serviciul Vamal | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/FOTO/ Mărfuri nedeclarate estimate la 800 mii de lei depistate de Serviciul Vamal

/FOTO/ Mărfuri nedeclarate estimate la 800 mii de lei depistate de Serviciul Vamal

Polițiștii de frontieră au depistat cinci tentative de trafic ilicit cu diverse mărfuri nedeclarate, în cantități comerciale, estimate la peste 800 mii de lei.

În primele trei dintre cazuri, bunurile au fost depistate de echipele mobile ale Vămii. Angajații vămii au descoperit articole vestimentare, încălțăminte și alte mărfuri de larg consum de peste 600 mii de lei, care erau transportate din Ucraina și Turcia, fără acte de proveniență sau acte confirmative de achitare a drepturilor de import aferente. Mărfurile urmau să fie comercializate ilegal pe piețele din țară.

O altă tentativă a fost dejucată de vameșii de la Leușeni, pe sensul de intrare în țară, care au descoperit utilaj și consumabile medicale, în valoare de circa 200 mii de lei, într-un autocar ce se deplasa din Germania.

Iar pe aeroportul din Chișinău, oamenii legii au găsit în bagajul unui pasager, 12 monede confecționate dintr-un metal asemănător aurului, care datează din perioada anilor 1863-1935. Articolele au fost reținute și urmează a fi transmise, pentru expertiză la Muzeului Național de Istorie a Moldovei.

Cercetările sunt continuate de subdiviziunile specializate ale Vămii în vederea stabilirii tuturor circumstanțelor.

Foto: Serviciul Vamal

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *