/FOTO/ Obiecte vechi de peste o sută de ani confiscate de la un bărbat din Soroca | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/FOTO/ Obiecte vechi de peste o sută de ani confiscate de la un bărbat din Soroca

/FOTO/ Obiecte vechi de peste o sută de ani confiscate de la un bărbat din Soroca

Un bărbat în vârstă de 40 ani, originar din satul Grigorăuca, raionul Soroca, este vizat într-un dosar penal pentru deținerea obiectelor vechi de peste sute de ani, dobândite prin săpături neautorizate în perimetrul siturilor arheologice din municipiul Soroca.

Bărbatul a fost observat de mai multe ori la marginea satului, având asupra sa un detector de metale. Ulterior, s-a aflat că  acesta ar deține obiecte de anticariat în urma săpăturilor ilegale realizate în situl arheologic și în zonele cu potențial arheologic.

În urma perchezițiilor realizate de oamenii legii, la domiciliul bărbatului au fost depistate două pistoale pneumatice, monede, cărți vechi, literatură cu material istoric și arheologic, planșete pentru monede, obiecte din domeniul faleristicii, iar în garaj s-au găsit cioburi de ceramică istorică.

Toate obiectele ridicate au fost sigilate și urmează a fi transmise către expertiză, iar polițiștii de frontieră continuă cercetările pentru stabilirea tuturor circumstanțelor. Bărbatul riscă amendă de până la 117.500 de lei sau închisoare de până la 1 an.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *