/FOTO/ Protest la Bălți! Cer abrogarea deciziei cu privire la reanimarea unei băi publice de milioane | TELEVIZIUNEA NORDULUI

/FOTO/ Protest la Bălți! Cer abrogarea deciziei cu privire la reanimarea unei băi publice de milioane

/FOTO/ Protest la Bălți! Cer abrogarea deciziei cu privire la reanimarea unei băi publice

Aproximativ 50 de persoane au protestat, duminică, în fața sediului Primăriei Bălți, cerând autorităților locale să abroge o decizie anterioară privind investirea a 8 milioane de lei în reanimarea unei băi publice în oraș pe care ei o consideră inutilă.

Participanții la acțiunea de protest au purtat imaginii cu proiecte sociale pe care și le-ar dori realizate în orașul Bălți. Cei adunați au semnat o petiție în care solicită Consiliului Municipal Bălți revizuirea deciziei.

Unul dintre organizatorii acțiunii de protest, Alexei Onoico, liderul din Bălți a Organizației de tineret a PDM, spune că în localitate există mult mai multe lucruri importante de făcut decât revitalizarea unei bai publice. De exemplu, Onoico crede că mai indicat ar fi ca fondurile destinate băii publice să fie direcționate în finalizarea azilului pentru câini.

Participanții la acțiunea de protest, în mare parte adolescenți, părinți tineri cu copii, au spus că mai necesar ar fi ca la Bălți să fie construite terenuri de sport, să fie reanimate obiective sociale și culturale. Ei mai spun că autoritățile trebuie să gestioneze rezonabil banii publici.

Autoritățile din Bălți nu au comentat, deocamdată, acțiunea de protest.

În ajun, însă, primarul de Bălți, Nicolai Grigorișin a declarat la un post TV local că autoritățile nu vor renunța la acest proiect, deoarece păturile sociale vulnerabile, în primul rând, ar avea nevoie de acest obiectiv. Primarul a menționat că în afară de baie, obiectivul social ar urma să includă o frizerie și o cantină socială.

Lucrările de reamenajare a băii publice din Bălți deja au început. Acestea urmează să fie făcute în câteva etape timp de trei ani. În acest an, au fost alocate 732,2 de mii lei, pentru 2019 sunt prevăzute 3,7 mil. lei, restul banilor urmând să fie alocați în 2020.

În perioada sovietică în orașul Bălți au funcționat două băi publice. Din cauza lipsei de bani și de clienți, acestea și-au sistat activitatea în primii ani de independență ai țării. Ulterior, una dintre acestea a fost redeschisă, însă, după o perioadă, a fost închisă din nou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *