/FOTO/ Sute de bărci sunt pregătite pentru sezonul musonic în țara considerată “punctul zero al schimbărilor climatice”

Sute de bărci din lemn lucrate manual sunt expuse pentru vânzare la cea mai mare piață de bărci din Bangladesh, în Manikganj, înaintea sezonului musonic. Bărcile sunt folosite de localnici în timpul musonului, în timpul ploilor abundente care duc la inundații puternice, informează digi24.ro.

Fiecare ambarcațiune costă între 30 și 80 de lire sterline, în funcție de dimensiune și de calitatea materialelor folosite. Oamenii s-au înghesuit la piața în aer liber pentru a cumpăra bărci în încercarea de a se pregăti pentru sezonul ploios care urmează să vină. 

Cererea de ambarcațiuni mici a crescut din cauza costurilor reduse, mai ales în zonele predispuse la inundații, unde mașinile, autobuzele și ricșele nu pot fi folosite. Bangladesh, cu populația sa densă și multitudinea de râuri, a fost deseori lovit de furtuni tropicale, inundații și alte dezastre naturale. În timpul sezonului musonilor din Asia de Sud, între iunie și octombrie, când ploile sunt frecvente și abundente, malurile râurilor din zonele joase nu mai fac față cantității de apă care duce la inundații devastatoare. 

Deci, barca este singura cale de comunicare în acele joase. Bangladesh este cunoscut drept „punctul zero pentru schimbările climatice”, iar aproape 75% din țară se află sub nivelul mării.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.