/FOTO/ Țigări și arme deținute ilegal, depistate de polițiștii din Edineț în timpul perchezițiilor la un bărbat bănuit de trafic de ființe umane

Percheziții la un bărbat de 60 de ani din satul Parcova, raionul Edineț. Acesta este bănuit de trafic de ființe umane. Polițiștii au ridicat două arme de vânătoare și mai multe cartușe deținute ilegal. De asemenea, au fost depistate 805 pachete cu țigări fără timbre de acciz și fără acte de proveniență.

Bărbatul desfășoară activitatea de întreprinzător și are la întreținere mai multe bovine. Pentru creșterea și îngrijirea animalelor acesta racola persoane pe care le exploata prin muncă. Muncitorii erau ținuți forțat în condiții inumane și dacă nu mai doreau să lucreze erau bătuți sau chiar amenințați cu moartea.

În timpul perchezițiilor au fost depistate și șapte acte de identitate ale presupuselor victime, dar și alte acte care urmează a fi cercetate în cadrul acțiunilor procesuale.

Bărbatul bănuit în comiterea infracțiunii, este cercetat în libertate. Polițiștii din Edineț întreprind în continuare acțiuni de urmărire penală pentru stabilirea tuturor circumstanțelor.

Conform legii penale persoana vinovată de păstrarea ilegală a armelor și munițiilor riscă pedeapsă cu închisoare de până la 3 ani, iar pentru trafic de ființe umane, riscă pedeapsă cu închisoare de la 6 la 12 ani.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.