Furtul miliardului: Bunuri sechestrate de CNA în valoare de 150 de milioane de lei

În dosarele fraudei bancare au fost arestate bunuri în valoare de aproximativ 150 de milioane de lei. Acestea au fost confiscate de către Agenţia de recuperare a bunurilor infracţionale (ARBI), din cadrul CNA, săptămâna trecută. Printre aceste bunuri sunt terenuri și construcții.

Pe lângă activitatea de recuperare a bunurilor, CNA și-a desfășurat acțiuni de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție.

Direcţia analitică a finalizat 9 analize operaționale și a inițiat 7 – noi, alte 114 analize operaționale și strategice fiind în procedură;

Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 17 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 23 de rapoarte de expertiză și 5 avize. 21 de proiecte de legi sunt la moment în examinare;

Reprezentanții ARBI au anunțat, că mai mult de jumătate din sechestrele aplicate în perioada 2018 – 2021 se referă la furtul miliardului, fiind vorba despre peste 4 miliarde de lei. Sechestrele au fost aplicate în baza mandatelor procurorilor în dosarele fraudei bancare.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *