Germania va ajuta Republica Moldova să achiziționeze drone militare

Germania va ajuta Republica Moldova să achiziționeze drone militare, dar și alte echipamente, a declarat ministrul Apărării a Germaniei, Christine Lambrecht, la conferința de presă susținută împreună cu ministrul Apărării din Republica Moldova, Anatolie Novosatîi, scrie radiochisinau.md.

„Cu Republica Moldova avem o cooperare bună în diferite domenii, inclusiv în cel al instruirilor militarilor pe care dorim să o mai intensificăm încă. De asemenea, avem o colaborare bună și în domeniul furnizării echipamentelor militare. Nu este un secret dacă voi spune că vom ajuta Moldova să achiziționeze drone militare, precum și a altor echipamente. Deoarece acum suntem în consiliere cu experții nu pot să vă dau mai multe detalii, dar nici nu este momentul oportun, însă vă asigur că vom găsi soluții bune în acest sens”, a spus ministrul german al Apărării.

Amintim că Uniunea Europeană va transmite Republicii Moldova suma de 40 de milioane de euro pentru modernizarea Armatei Naționale. Banii vor fi utilizați pentru dezvoltarea sistemului de apărare a atacurilor cibernetice, cumpărarea dronelor, a echipamentelor militare nonletale.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.