Gripa ia amploare în Moldova, de la începutul sezonului rece au decedat 20 de persoane | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Gripa ia amploare în Moldova, de la începutul sezonului rece au decedat 20 de persoane

Gripa ia amploare în Moldova, de la începutul sezonului rece au decedat 20 de persoane

Trei bărbați și patru femei au murit săptămâna trecută din cauza virusului gripal A(H1N1). Victimele aveau vârste cuprinse între 32 și 69 ani. Acestea nu au fost vaccinate împotriva gripei sezoniere.

Persoanele decedate erau originare din orașele Briceni, Edineț, Strășeni, Ungheni, Taraclia și Chișinău. De la începutul sezonului rece, 20 de persoane au murit de virusul gripal.

În săptămâna 04-10 februarie au fost înregistrate 366 cazuri de gripă sezonieră, inclusiv 78 confirmate de laborator, peste 18 mii cazuri de infecții acute ale căilor respiratorii superioare și 653 cazuri de infecții respiratorii acute severe.

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale a anunțat că supraveghează și monitorizează continuu situația epidemiologică prin gripă și infecții respiratorii acute și recomandă populației întreprinderea tuturor măsurilor de profilaxie și respectarea regulilor de igienă.

Gripa a afectat și țările vecine, Ucraina și România. Astfel, în România au decedat din cauza virusului gripal 99 de persoane.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *