Guvernul va acorda 10 premii naționale, în valoare de peste 100 de mii de lei fiecare, de Ziua Independenței

Guvernul Republicii Moldova va acorda, în acest an, 10 premii naționale persoanelor care au contribuit substanțial și au avut un impact considerabil la dezvoltarea societății, științei, tehnologiilor, culturii, artei și sportului, precum și la consolidarea valorilor, patrimoniului și imaginii țării. Un premiu constă dintr-o diplomă, o medalie și 100 de mii de lei.

La prima ședință a comisiei pentru decernarea Premiului Național, care s-a întrunit pe 26 iulie, au fost aprobate etapele concursului și condițiile acestuia.

„Deși este un an complicat și dureros pentru toată regiunea, inclusiv pentru Republica Moldova, este important să nu uităm oamenii ai căror realizări ajută țara sau chiar lumea să aibă parte de mai mult bine, mai multă creație și inovație. Tradițional, aceste premii se acordă pentru realizările de anul precedent. De aceea, îi invităm pe cei mai buni dintre cei mai buni candidați să se înregistreze pentru concursul din 2022”, a menționat prim-ministra Natalia Gavrilița, care a prezidat ședința comisiei.

Dosarul de înregistrare a candidatului trebuie să conțină: scrisoare de recomandare, CV, lista publicațiilor și cea a lucrărilor științifice, operele literare, copiile brevetelor de invenție și patentelor, etc. În perioada 27 iulie – 10 august (ora 17:00), persoanele și colectivele interesate pot depune  dosarele în format electronic la adresa de email: [email protected].

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *