/ VIDEO/ L-au botezat în a 10 zi de război. O familie de ucraineni și-a încreștinat copilul într-o biserică din Bălți

În a zecea zi de război în țara lui, a devenit creștin în Republica Moldova. Micuțul Timur, care are doar patru luni, și-a primit numele de botez, la biserica Sfinții Împărați Constantin și Elena din Bălți. Chiar dacă în țara lor se aud neîncetat trageri de arme, tânăra familia a decis că bebelușul trebuie să-l cunoască pe Dumnezeu. Ceremonia a avut loc într-un cerc restrâns, fără rude, bunici sau zeci de cumetri.

Irina, mama copilului, a mărturisit că este foarte recunoscătoare oamenilor care au găzduit-o și au ajutat-o să-și încreștineze copilul. Aceasta a spus că numele de botez este foarte important pentru viitorul fiului ei.

IRINA ABLOHINA, mama: „Știți, am emoții frumoase și colorate, așa călduroase. Pe tot parcursul botezului am stat zâmbind. Sunt foarte fericită că l-am botezat anume aici,  la voi. Sperăm că va deveni mai liniștit, el la noi iubește să dea comenzi. Când încă eram gravidă știam că voi avea un fecior Timur. Îmi place foarte mult acest nume.”

Nașii de botez sunt din Republica Moldova și spun că tot ce îi doresc finuțului lor este să crească în pace, sub un cer senin.

OLESEA GRAMA, nașa de botez: „Pe aceste timpuri grele este greu să ne imaginăm ce simt ei, dar ei au găsit în noi un sprijin, un ajutor, de comun acord cu părinții, copilul fiind nebotezat, am hotărât să le facem o fericire sufletească pentru noi toți. Am convenit că după ce se va încheia tot acest coșmar, să ținem legătura, să ne întâlnim, să mergem la mare, să simțim din nou libertatea și fericirea.”

Cristian, tânărul care i-a devenit nan micuțului Timur, spune că bunătatea și ospitalitatea sunt definitorii pentru poporul nostru, iar când a parvenit această propunere nu a ezitat nici o clipă.

 „Ne considerăm un popor creștin și suntem frați într-un Htristos toți. Am hotărât, am simțit nevoia că ar trebui și mă bucur că Dumnezeu mi-a ajutat să-l botezăm pe finuțul Timur.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

 

One thought on “/ VIDEO/ L-au botezat în a 10 zi de război. O familie de ucraineni și-a încreștinat copilul într-o biserică din Bălți

  • 07.03.2022 la 13:48
    Permalink

    Dumnezeu sa îl binecuvânteze cu tot ce este mai bun!!!Și nașii sa trăiască sa fie sănătoși !!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *