/VIDEO/ Maia Sandu despre situația din Transnistria: „Acțiunile de escaladare parvin de la forțele din interiorul regiunii transnistrene”

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a declarat într-un briefing de presă faptul că tot ce s-a întâmplat în regiunea Transnistreană în ultimele 24 de ore nu este altceva decât o escaladare a tensiunilor. 

„Analizele noastre la această oră arata că există interese…Condamnăm orice provocari asupra Moldovei. Consiliul Suprem de Securitate a recomandat creșterea intensitătii în zona de circulație, în zona de frontieră, creșterea nivelului de alertă a tuturor instituțiile responsabile. Trebuie să fim calmi, să ne informăm din surse sigure. Solicităm liderilor sociali și politici să distribuie doar informație verificată. Instituțiile statului vor acționa prompt. Aceste acțiuni se întamplă pe teriotriul necontrolat de Republica Moldova, dar acolo se află cetățenii noștri..Republica Moldova nu planifică și nu desfășoară o blocare a regiunii transnistrene rămînem deschiși să continuăm dialogul pentru soluționarea conflicturlui din regiune, într-un mod pașnic, negociat pe cale diplomatică”, a declarat Maia Sandu. 

Prin urmare, Consiliul Suprem de Securitate recomandă:

  1. Creșterea intensității verificărilor circulației în adiacența zonei de securitate;
  2. Creșterea intensității patrulării și verificărilor pe teritoriul Republicii Moldova și la frontieră;
  3. Creșterea nivelului de alertă în ceea ce privește securizarea obiectivelor de infrastructură critică;
  4. Creșterea nivelului de alertă al tuturor instituțiilor responsabile de asigurare a ordinii publice și securității.

 

Amintim că astăzi, 26 aprilie, a fost convocat Consiliul Suprem de Securitate.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

One thought on “/VIDEO/ Maia Sandu despre situația din Transnistria: „Acțiunile de escaladare parvin de la forțele din interiorul regiunii transnistrene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *