/VIDEO/ Uniunea Europeană și LEX XXI susțin tinerii antreprenori. Oamenii își pot dezvolta o afacere de la zero

Mai mulți tineri antreprenori au șansa să-și pună o afacere pe roate. Grație Fundației Est – Europene și Asociației pentru drepturile omului LEX XXI, șase oameni de afacere din Fălești, Sîngerei și Bălți pot câștiga câte 2 000 de euro. În cadrul concursului participanții și-au prezentat business planurile și au convins juriul că anume planurile lor de afacere au un viitor de succes.  

INA TIMOFTICĂ, tânără antreprenor: „Visul să deschid acest atelier, pe care îmi propun să mi-l deschid, cu ajutorul acestui grant, m-au convins și prietenii că trebuie să încerc și cu ajutorul experților am reușit. Să cos mi-a plăcut de mică, tăiam și perdelele din casă ca să cos ceva. Visurile din copilărie trebuie realizate, pentru că doar așa putem fi oameni fericiți, când facem ceva ce ne place.”

VICTORIA BALICA, tânără antreprenoare: „Am decis să particip în acest proiect pentru că am nevoie de susținere financiară. Oamenii cu visurile lor, pentru ca să le urmeze, au nevoie de investiții pentru start up. La acest capitol la noi este dificil și bine că există astfel de proiecte care pot finanța și motiva să te dezvolți în domeniul preferat. Eu am venit cu ideea unui atelier pentru maturi, de tipul art-terapie. Trăim o perioadă dificilă, acest subiect este foarte dezvoltat în Europa.”

DIANA GROSU, președinta LEX XXI: „Asociația pentru drepturile omului LEX XXI a reușit să obțină o finanțare pentru a susține tinerii din Fălești, Sîngerei și Bălți. Banii europeni vor ajunge la tinerii Neet, tinerii cu mai puține oportunități. Ei au posibilitatea să aplice până la 2 000 de euro pentru echipamente și alte necesități pentru lansarea afacerii.”

Banii sunt oferiți de Uniunea Europeană prin intermediul Asociației Lex XXI. Business planurile vor fi examinate de către trei antreprenori cu experiență.

ANGELA GRAUR, formator: „Evident că aceste proiecte sunt necesare pentru a stimula tinerii din ziua de astăzi să se implice în domeniul antreprenoriatului. Aceste proiecte vin să susțină acești tineri care au idei de afaceri, care vor să dezvolte țara noastră, care vor să-și inițieze o afacere proprie chiar indiferent de aceste timpuri în care ne aflăm, dar ei totuși sunt optimiști și cred în ceea ce ei vor și cred că vor reuși.”

MARIAN BALANICI, membru al juriului: „Pentru tinerii din țara noastră, de obicei, cei care au idei de afaceri, asta este cea mai mare piedică și cea mai mare problemă să-și pornească sau să-și realizeze ideea de afacere. Iar atunci când se găsesc organizații care să fie ca o proptea pentru ei, asta este foarte bine.”

Rezultatele concursului vor fi anunțate în decurs de două săptămâni.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.