/VIDEO/ Hai la teatru! Naționalul Bălțean începe o nouă stagiune cu un festival de zile mari

Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți își redeschide larg ușile pentru dragii spectatori, cu un festival internațional de zile mari. Startul va fi dat pe data de 23 septembrie, atunci când se va deschide cea de a 66-a stagiune și va dura până pe 26 septembrie. Festivalul „Weekend al dramaturgiei americane în Republica Moldova” debutează cu două spectacole.  

ONORINA BURLAC-TĂNASE, director interimar: „Dragi spectatori, în cadrul festivalului veți avea ocazia să vizionați spectacolele teatrelor din Chișinău, Bălți, Tulcea și invitații de onoare sunt cei din Cernăuți, colegii noștri de la teatrul „Olga Cobîleanschi” cu un spectacol extraordinar.”

PAVEL LUPĂCESCU, actor, director artistic: „Suntem în pregătiri, suntem în așteptare, cu entuziasm, cu speranță și cu dorință ca să vedem, să revedem spectatorii noștri dragi, să facem cunoștință cu noi spectatori, cu noi oameni buni la suflet. Anul acesta este prima ediție a festivalului nostru este un festival bienal, peste un an urmează să fie a doua ediție și noi tindem, sperăm și o să depunem tot efortul ca al nostru festival să continue.”

Festivalul este organizat la inițiativa echipei naționalului bălțean, în colaborare cu Ambasada SUA.

SNC LUDMILA CERGUȚĂ, secretar literar la Teatrul Național „Vasile Alecsandri”: „De mai mulți ani am avut o colaborare frumoasă cu ambasada SUA în Republica Moldova. Mi-a venit gândul să fac legătură cu ambasada pentru a organiza un festival, ca și cel pe care îl facem acum- dramaturgia americană. Prima etapă a fost anul trecut, când am montat spectacolul Fahrenheit 451, iar cea de-a doua anul acesta, unde sunt invitate mai multe teatre de la noi, din România și din Cernăuți.”

ONORINA BURLAC-TĂNASE: „Dragi spectatori, Teatrul Național „Vasile Alecsandri” din Bălți vă invită la prima ediție a festivalului internațional „Weekend-ul Dramaturgiei Americane”, care începe pe 23 septembrie.”

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.