Igor Dodon, între controverse și speculații? | TELEVIZIUNEA NORDULUI

Igor Dodon, între controverse și speculații?

Igor Dodon, între controverse și speculații?

Declarațiile președintelui Igor Dodon, potrivit cărora șeful statului ucrainean, Petro Poroșenko ar fi urmat să întreprindă o vizită la Chișinău în data de 13 februarie au fost dezmințite de ambasada Ucrainei în Moldova.

Amintim că președintele Dodon a declarat, aseară, la un post de televiziune, afiliat PSRM, că va refuza să aibă o întrevedere la Chișinău cu Petro Poroșenko. Asta pentru a evita implicarea sa în treburile interne ale statutului vecin.

Petro Poroșenko este unul dintre cei 44 de candidați la alegerile prezidențiale din Ucraina.

Totuși, diplomația de la Chișinău nu exclude că o vizită în Moldova a președintelui ucrainean să aibă loc. „În contactele noastre cu autoritățile de la Kiev, pe agenda bilaterală se menține acest subiect”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Președintele Igor Dodon nu a avut niciodată o întrevedere oficială cu omologul său ucrainean, Petro Poroșenko. Kievul a evitat contactele cu Președinția de la Chișinău mai ales după ce Igor Dodon declarase în campania electorală prezidențială că peninsula Crimeea ar fi teritoriu al Rusiei.

În schimb, Petro Poroșenko a avut, în ultima perioadă, mai multe întâlniri cu premierul Pavel Filip, inclusiv în cadrul unor ceremonii de inaugurare a unor puncte comune moldo-ucrainene la frontieră.

Ultima vizită a lui Petro Poroșenko la Chișinău a avut loc în toamna anului 2014.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *