Igor Dodon, nu cunoaște pe cine decorează cu ordinul „Gloria Muncii”

Șeful statului, Igor Dodon, nu cunoaște pe cine decorează cu ordinul „Gloria Muncii”. O asemenea declarație vine din partea Președenției, după ce controversatul om de afaceri, Mihail Aizin, alias Kitaeț, cunoscut în anii ‘90 ca lider al unui grup criminal organizat, a fost decorat recent de președintele țării cu distincția dată.

Serviciul de presă al Președinției a declarat pentru mass-media că președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate.

„Distincțiile de stat se oferă conform selecțiilor și propunerile făcute de diverse comisii. Președintele nu cunoaște toate persoanele recomandate. Nu cunoaște nici această persoană, pentru a se expune în privința sa. Președintele se va informa în privința acestui caz separat”, se arată într-un  răspuns remis presei.

Consilierul președintelui, Ernest Varadanian, la fel nu cunoaște din partea cui au venit astfel de recomandări. În cadrul emisiunii „Ora Expertizei” de la Jurnal TV, consilierul a fost  întrebat cine a propus candidatura lui Mihail Aizin pentru ordinul Gloria Muncii. „Eu nu cunosc acestea și habar nu am cine a luat aceste decizii”, a punctat Vardanian.

Potrivit portalului Anticorupție.md, Mihail Aizin, alias Kitaeț, și fratele său, Oleg Aizin, alias Mao, s-au aflat la evidența poliției în anii ’90 drept conducători ai unui grup criminal organizat, cunoscut ca „gruparea evreiască”.

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *