În 2018 numărul cazurilor de rabie a crescut cu 54 la sută | TELEVIZIUNEA NORDULUI

În 2018 numărul cazurilor de rabie a crescut cu 54 la sută

În 2018 numărul cazurilor de rabie a crescut cu 54 la sută

Numărul cazurilor de rabie din Republica Moldova înregistrate în 2018 este mai mare cu 54% decât în 2017. Potrivit datelor Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, numărul animalelor diagnosticate cu rabie a crescut de la 49  până la 91.

La fel a crescut și numărul de teritorii administrative afectate, de la 25 la 29, printre aceste se numără și localități din nordul țării, din raioanele Edineț și Drochia.

Rabia a fost identificată la 21 de animale sălbatice și la 70 de animale domestice. În condițiile Republicii Moldova virusul rabic este menținut de populația de vulpi, în special, pentru că nu se întreprind măsuri permanente de diminuare a numărului acestora.

Rabia este o boală infecțioasă acută care se transmite la om prin mușcătură. Perioada de incubație a virusului este de până la șase săptămâni. Primele simptome care apar la oameni sunt dureri și amorțeală în locul mușcăturii. Ulterior, oamenii pot avea febră, tuse seacă și dureri abdominale. La fel, poate apărea starea de anxietate și evolua spre agitație extremă.

Potrivit ANSA, atunci când se depistează un focar de rabie, are loc dezinfecția, se face vaccinarea după necesitate a tuturor animalelor din zona în care a fost depistat focarul şi are loc informarea tuturor cetățenilor despre restricțiile care sunt puse în localitate. Cadavrul animalului este ars, iar rămășițele sunt îngropate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *