În Austria, persoanele infectate cu COVID-19 nu vor fi obligate să se izoleze

Guvernul austriac va renunța din luna august la obligativitatea privind plasarea în carantină a persoanelor infectate cu noul coronavirus. Cu toate că, această ţară se confruntă în prezent cu un nou val de infectări, transmite realitatea.md.

Potrivit noilor dispoziţii ale Guvernului austriac, orice persoană care nu se simte bolnavă poate să îşi părăsească locuinţa după un rezultat pozitiv la un test COVID-19, însă va trebui totuşi să respecte anumite restricţii.Printre acestea se află obligativitatea de purtare a unei măşti sanitare de tip FFP2.

Persoanele infectate cu SARS-CoV-2 nu vor avea acces în spitale, aziluri pentru vârstnici, unităţi pentru persoane cu handicap şi centre de sănătate.

 

Ministrul austriac al Sănătăţii, Johannes Rauch, a spus că decizia a fost luată prin prisma consecinţelor psihologice şi sociale generate de pandemia de coronavirus, ajunsă în cel de-al treilea an al său, într-o perioadă considerată „o nouă fază”.

„Nu putem să eliminăm pandemia prin testare, nu putem s-o eliminăm prin vaccinare şi nu putem s-o eliminăm prin sechestrare”, a adăugat ministrul austriac.

,,Raportarea obligatorie a cazurilor de COVID-19 rămâne însă obligatorie, pentru ca autorităţile sanitare din Austria să poată monitoriza în continuare incidenţa bolii” , a precizat Johannes Rauch.

În Austria, incidenţa raportată la şapte zile a cazurilor de COVID-19 – aproximativ 900 de cazuri la 100.000 de locuitori în această săptămână – este mai mare decât cea din Germania. Un număr considerabil mai mare de pacienţi sunt trataţi în prezent în spitalele austriece prin comparaţie cu vara anului trecut.

 

Fii mai aproape de echipa TVN.md. Vino pe canalul nostru de Telegram și Instagram.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *