În curând vor fi daţi în exploatare peste 90 de kilometri de drum, anunţă ministrul Infrastructurii

Toate proiectele de reconstrucţie a drumurilor au fost deblocate, iar în prezent au loc lucrări în toată ţara. Declaraţia a fost făcută astăzi de ministrul Infrastructurii şi Dezvoltării Regionale, Andrei Spînu. Oficialul a precizat că pentru următoarea perioadă a fost identificat peste jumătate de miliard de euro de la partenerii externi pentru construcţia şi reabilitarea drumurilor. Este vorba despre traseul Criva-Bălţi, Soroca -Arioneşti – Otaci şi centura Chişinăului, potrivit Radio Moldova, transmite trm.md.

 

„În curând, vom da în exploatare peste 90 de kilometri de drum reabilitat din bani europeni. Câteva exemple sunt Bălţi-Făleşti-Sculeni, Porumbria-Cimişlia. Chişinău-Orhei-Bălţi, porţiunea de drum care face intrarea în Sângerei, sectorul 1 din centura oraşului Chişinău, şoseaua de ocolire Bahmut. Aceste lucrări au fost amânate de mulţi ani. Dorim să reabilitam cele 26 de coridoare la nivel naţional, de mare importanţă socială”, a spus Andrei Spînu.

 

Ministrul a mai spus că începând cu anul 2023 pentru optimizarea lucrărilor de întreţinere şi reparaţie a drumurilor naţionale vor fi utilizate pentru prima dată un sistem de management al construcţiei drumurilor care va selecta drumurile prioritare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.